Порошенко пояснив, чому вирішив повернутися саме 17 січня

Петро Порошенко обрав для повернення до України 17 січня, оскільки вважає, що саме цього дня в державі починається політичний сезон.

Про це ексглава держави сказав в інтерв'ю LB.ua, передає Укрінформ.

«Хочу наголосити: політичний сезон в Україні починається лише з завтрашнього дня (17 січня – ред.). Дотепер у нас були свята… Саме тому я вирішив повернутися 17-го числа. Хоча Верховна Рада почне роботу де-факто ще через тиждень, але зараз йде  робота в комітетах. Отже, ми запропонували суду, що готові приїхати 17-го, і, якщо суд вважає за потрібне, може призначити на цей день засідання», - розповів Порошенко.

За його словами, початок судового засідання було призначено на 11-ту годину «щоб ми не встигли нікуди заїхати, тож ми поїдемо одразу до суду».

Читайте також: Порошенко припускає, що його літак можуть посадити в іншому аеропорту

«Я візьму участь у засіданні. Я готовий буду разом зі своїми захисниками продемонструвати суспільству абсолютну нікчемність звинувачення. Навіть не нікчемність - його відсутність. Там навіть немає що коментувати», - наголосив політик.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко поїхав за кордон 17 грудня, де проводив міжнародні зустрічі, зокрема у Варшаві та Брюсселі.

Читайте також: Порошенко заявив, що отримував сигнали не повертатися в Україну

20 грудня в. о. генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій. До Печерського райсуду Києва було внесено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».