Очільниця МЗС Канади наступного тижня відвідає Україну

Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі наступного тижня здійснить візит до України.

Про це повідомляє CBC, передає Укрінформ.

У Києві Мелані Джолі планує, зокрема, зустрітися з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та віцепрем'єром Ольгою Стефанішиною. Також очікується, що вона відвідає канадських військових, які перебувають в Україні.

Як зазначається, в офісі глави МЗС повідомили, що цей візит має «підтвердити непохитну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України».

«Скупчення російських військ та військової техніки в Україні та поблизу неї ставить під загрозу безпеку в усьому регіоні. Ці агресивні дії необхідно стримувати», - сказала Джолі в заяві для ЗМІ.

Читайте також: Канада завжди підтримуватиме Україну - глава МЗС

Також наголошується, що Канада працюватиме зі своїми міжнародними партнерами «для підтримки міжнародного порядку, заснованого на правилах, збереження прав людини та гідності українців».

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Європі відбулася низка дипломатичних заходів, на яких обговорювалися питання європейської безпеки та зниження напруженості навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ. Переговори західних країн з Росією очікувано завершилися без зрушень.

Фото: twitter.com/melaniejoly