Польща вважає напад хакерів на українські сайти спробою посварити дві країни

Поява на заблокованих унаслідок кібератаки сайтах українських державних структур "заяв" польською мовою є черговою спробою погіршити відносини між двома країнами.

Про це заявив у Твіттері речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ.

“Оприлюдення “заяв” польською мовою ми сприймаємо як чергову спробу дестабілізації польсько-українських відносин”,- написав Ясіна, додави хештег #StandwithUkraine ("Разом з Україною").

В іншому дописі речник зовнішньополітичного відомства підкреслив, що в МЗС із занепокоєнням сприйняли інформацію про кібератаку проти сайтів державних органів України, зокрема МЗС.

Читайте також: Експерт каже, що кібератака на урядові сайти – намагання посварити Україну з Польщею

“Ми рішуче засуджуємо будь-які дії, результатом яких є поширення дезінформації і перешкоджання діяльності державних інституцій”, - ідеться у дописі.

Як повідомлялося, у ніч із 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, зокрема вебресурси МОН, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства, а також портал "Дія". Зокрема, хакери розміщували на сайтах дописи антиукраїнської спрямованості українською, російською та польською мовами.

Польські ЗМІ зауважують, що граматичні та стилістичні помилки у польськомовному дописі свідчать про те, що їх писали не поляки.

Читайте також: В ЄС засудили хакерські атаки на Україну та пропонують допомогу

Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України та кіберполіцією збирає цифрові докази та проводить розслідування інциденту.