Зеленський спростовує чутки, що РНБО працює за принципом «ну що, кого сьогодні?»

Президент Володимир Зеленський заявляє, що зараз Рада національної безпеки й оборони є потужним органом, що ухвалює відповідальні рішення.

Про це він сказав під час пресмарафону “30 запитань Президенту України” в п’ятницю, 26 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мені здається, що раніше про рішення РНБО ніхто й не знав, чи ніхто не звертав уваги. Був пасивний орган, називали всі це “кладовище збитих льотчиків”. Так казали. А сьогодні це потужний орган. Там беруть участь не “збиті льотчики”, а саме ті люди, які сьогодні при владі. Це дуже важливо, щоб люди, які сьогодні працюють на владу, вони несуть відповідальність, вони точно знають ті чи інші речі, про які вони говорять”, - заявив Зеленський.

Він додав, що діяльність РНБО - “це велика робота, а не те що іноді пишуть, що прийшов Президент і каже: “Ну що, кого сьогодні?”. Воно так і близько не відбувається, ви повинні це зрозуміти”.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України на одному з останніх засідань запровадила санкції проти 237 осіб, які брали участь в організації та проведенні виборів до Держдуми РФ на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей та в Криму.

Раніше РНБО також запровадила санкції проти кількох сотень «злодіїв у законі» та кримінальних авторитетів, заборонила телеканали «112», NewsOne і ZIK, включила народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму.