У Раді закликали створити ТСК для розслідування смерті Полякова

Народний депутат Анна Скороход (депутатська група "Партія "За майбутнє") закликає створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для розслідування смерті народного депутата Антона Полякова.

Про це вона заявила на пленарному засіданні 5 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Антон Поляков не ворог, а людина, яка вважала своїм обов’язком боротися за правду та справедливість.., для якої принциповість була на першому місці, яка ніколи не була зламана системою... Хто б що не говорив, його вбили. Ми як колеги маємо розібратися в цій справі. Це наш обов‘язок перед Антоном Поляковим. Я прошу всіх вас створити тимчасову слідчу комісію, завдяки якій ми зможемо повноцінно розібратися в цій справі і дійти того чи іншого висновку щодо його смерті", – заявила Скороход.

Депутат зазначила, що кандидатури до відповідної ТСК подали всі парламентські фракції та групи, окрім "Слуги народу", і закликала голову фракції "СН" Давида Арахамію зробити це найближчим часом.

Читайте також: Поляков помер не від нещасного випадку, а був убитий - Скороход

"Я дуже прошу на наступному пленарному тижні проголосувати за цю ТСК", – додала Скороход.

Після цього народні депутати вшанували пам‘ять Антона Полякова хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова (депутатська група "Партія "За майбутнє"). Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу з приміткою "природна смерть".

Читайте також: В організмі Полякова крім метадону знайшли димедрол - Єнін

За результатами розтину, смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство наразі очікує на результати інших судово-медичних досліджень.

Пізніше в МВС заявили, що в організмі депутата виявлено наркотичні речовини.

31 жовтня народний депутат Анна Скороход заявила, що її нареченого Антона Полякова вбили. Вона стверджувала, що бачила на шиї Полякова сліди від удушення.