Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на конференції щодо українських реформ

Відео

Швейцарія планує зібрати до 700 учасників на П'ятій Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, які говоритимуть конкретні речі про реформи та процвітання і стабільність.

Про це повідомив віцепрезидент та голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми плануємо зібрати на цій конференції від 500 до 700 учасників і говоритимемо про дуже конкретні речі щодо реформ, які ми спостерігаємо в Україні, які дуже бурхливо відбуваються і які, власне, стосуються двох дуже важливих напрямків для мешканців України і так само для мешканців Швейцарії — це процвітання та стабільність”, - сказав Кассіс.

Глава швейцарської дипломатії зауважив, що Швейцарія прагне відігравати свою роль у пошуку миру та стабільності, оскільки це є одним з основних положень її закордонної політики. Тому країна погодилася прийняти 5-ту Конференцію, а також “для того, аби дивитися в майбутнє, шукаючи миру та стабільності”.

Як зазначив Дмитро Кулеба, Україна і Швейцарія вже сформували команди для підготовки до конференції з питань реформ в Україні.

"Наступного року в Лугано відбудеться п'ята Конференції з питань реформ в Україні. Ми сьогодні багато уваги приділили її наповненню і зійшлися на тому, що хочемо побачити більш чіткі і конкретні результати цієї конференції. Наші команди вже сформовані і працюють над тим, щоб ця конференція стала історією успіху", - сказав він.

Кулеба додав, що Україна також прагне розширювати інвестиційну співпрацю з Швейцарією, яка є одним із п'яти найбільших інвесторів в українську економіку.

"Україна має низку привабливих взаємовигідних проєктів, до яких ми запрошуємо стратегічних швейцарських інвесторів. Конкретні пропозиції щодо цього будуть обговорені незабаром, адже 2-3 грудня у Києві заплановане проведення засідання українсько-швейцарського спільного комітету... і плануємо провести в рамках комітету бізнес-форум", - поінформував міністр.

Читайте також: Україна почне виробництво апаратів ШВЛ за швейцарською технологією

Глава швейцарської дипломатії також підкреслив позитивні зрушення у сфері економіки: “Минулого року торгівля між нашими країнами зросла на 13,8%. Поки що можна сказати, що результати щодо конкретних обсягів не є такими вражаючими, але їх можна розвивати”.

Кассіс звернув увагу на інвестиції до України, зокрема, на той факт, що Швейцарія є одним із інвесторів України. Високопосадовець наголосив, що Швейцарія, зокрема, дуже активна в питаннях залізничних перевезень і сподівається просувати цю співпрацю.

Він поінформував, що бюджет співробітництва Швейцарії з Україною, націленого на мир та стабільність, становив 30 млн франків.

Як повідомляв Укрінформ, 27-29 жовтня Ігнаціо Кассіс перебуває в Україні з візитом для підготовки п'ятої Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

П'ята Міжнародна конференція з питань реформ в Україні відбудеться 4-5 липня 2022 року в швейцарському місті Лугано за участю представників української влади всіх рівнів.

Фото: Ignazio Cassis, Twitter