Третьякова не розуміє, чому має вибачатися за слова про померлого Полякова

Голова комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів, народний депутат від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова вважає, що не повинна вибачатись перед суспільством за слова про смерть члена депутатської групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова.

Про це вона сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради в середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Не вважаю я. За що вибачатися? Вибачатися можна перед родиною, яка сьогодні поставлена в ситуацію, коли з життя пішов батько, чоловік, син, і ця тема весь час підіймається, - вибачитися за це, що ця тема підіймається, за це я можу вибачитися. І перед ними вибачаюся, що скандал щодо публічної особи роздмухується. Відповідно, щодо будь-якої людини. Але вибачатися перед суспільством - ні, немає за що вибачатися. Тому що є мої відносини, в тому числі, з паном Антоном... Є дворічна історія, по якій я мовчала", - сказала Третьякова.

Читайте також: «Слуги» не підтримують звільнення Третьякової з посади голови комітету – Арахамія

На запитання, шкодує за свої слова чи ні, депутатка відповіла: "Це відносна категорія... Я подумаю над цим".

Третьякова також зауважила, що не вважає, що в її висловлюванні щодо смерті Полякова були неетичні речі.

Вона додала, що не тішилася зі смерті депутата, поважає ворогів, але нікому не бажає смерті. Але водночас погоджується, що підставила фракцію "Слуга народу", "підставила в закритому чаті, і це інша справа, яким чином докази йдуть у відкрите суспільство".

Третьякова зазначила, що не планує покидати посаду голови комітету і що таке рішення має ухвалювати фракція.

Читайте також: До Комітету ВР ще не зверталися щодо відсторонення Третьякової від засідань – депутат

"Існування мене на цій посаді - це рішення фракції. Якщо фракція мені скаже йти з посади - я піду. Бо сьогодні я такий самий штик, одиниця, яка закриває якийсь фронт в нашій фракції по цій політиці", - сказала вона.

Депутатка також зауважила, що хотіла б поговорити про мораль і етику, у тому числі, в парламентських відносинах.

"Ми не відсторонюємо народних депутатів, які тут людей скотиняками називали. Це ж теж образа. Ми не відсторонюємо народних депутатів, які тут висловлюють дієслова, що хтось в залі "тявкає", "верещить". Подивіться на стенограми, які образи тут ллються з трибун", - зазначила Третьякова.

Вона сказала, що раніше не коментувала тему, тому що почуття родичів померлого Антона Полякова для неї були основними.

Читайте також: Серед особистих речей Полякова виявили два катетери з бурою речовиною – МВС

На запитання, чи зустрічалася вона з керівництвом фракції і Офісу Президента через інцидент, Третьякова відповіла, що "зустрічалася з усіма".

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи "Партія "За майбутнє" заявили, що нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова в партійному чаті "СН" прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: "На одного ворога менше". Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через зазначені висловлювання.