Представник України при ЄС вручив вірчі грамоти президенту Євроради

Новопризначений представник України при ЄС Всеволод Ченцов у понеділок вручив вірчі грамоти президенту Європейської ради Шарлю Мішелю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Представництва України при ЄС.

«11 жовтня в Брюсселі новопризначений представник України при ЄС Всеволод Ченцов вручив вірчі грамоти президенту Європейської ради Шарлю Мішелю. Під час зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрямки співпраці України та Європейського Союзу, а також очікування від двадцять третього Саміту Україна – ЄС, що відбудеться 12 жовтня в Києві», - йдеться у повідомленні.

Під час церемонії український дипломат підкреслив, що європейська інтеграція – це вибір українського народу та пріоритет для держави. Він подякував Шарлю Мішелю за особисте лідерство у зміцненні відносин між Україною і Європейським Союзом.

У свою чергу президент Європейської ради відзначив прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, висловив підтримку європейською стороною комплексних реформ, які відбуваються в Україні.

Шарль Мішель наголосив, що ЄС незмінно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України і готовий посилювати взаємодію з нею в рамках Кримської платформи й у сфері енергетичної безпеки.

Читайте також: Україна вимагає стратегічної ясності від НАТО щодо перспективи членства - Стефанішина

Як повідомлялося, 12 жовтня в Києві відбудеться саміт Україна ЄС, під час якого європейську сторону на переговорах із очільником України Володимиром Зеленським представлятимуть президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Учасники саміту підіб’ють підсумки імплементації двосторонньої Угоди про асоціацію, обговорять спільні зусилля у боротьбі з пандемією COVID-19, проблеми регіональної безпеки, включаючи триваючу агресію Росії проти України.

Фото: МЗС