«Слуга народу» пропонує Раді цього тижня розглянути пакет антиолігархічних законопроєктів

Фракція "Слуга народу" пропонує включити до порядку денного Верховної Ради цього тижня пакет антиолігархічних законопроєктів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

"Фракція політичної партії "Слуга народу" не погоджується із запропонованим Апаратом Верховної Ради порядком денним на поточний пленарний тиждень і пропонує Погоджувальній раді власну версію. Вона включає готовий до розгляду антиолігархічний пакет. Це законопроєкти: №5599 щодо олігархів, № 5600 про наповнення бюджету", - ідеться у повідомленні.

Також фракція "Слуга народу" пропонуватиме Погоджувальній раді розглянути й затвердити процедуру постатейного розгляду цих законопроєктів.

Читайте також: Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років – Разумков

"Нагадуємо, що, згідно із Законом України "Про Регламент Верховної Ради України", пропозиції щодо проєкту порядку денного узагальнюються апаратом Верховної Ради, після чого вони обговорюються та схвалюються Погоджувальною радою", - зазначає Палійчук.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Верховна Рада ухвалила проєкт у першому читанні 1 липня.

Читайте також: РНБО запустила систему моніторингу олігархів

Також 17 вересня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт у першому читанні.

Фото: пресслужба Слуги народу