Штати відправляють в Україну й Польщу емісара для обговорення Nord Stream 2

Радник Державного департаменту США Дерек Шолле цього тижня відвідає Київ і Варшаву для обговорення питань взаємодії, у тому числі стосовно газопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє Держдепартамент США, передає Укрінформ.

«Дерек Шолле продовжить наш дипломатичний діалог з Україною й Польщею у цілому переліку питань, включно з нашими спільними занепокоєннями щодо газопроводу Nord Stream 2, енергетичної безпеки загалом, а також поточних реформ», - зазначили в Держдепі.

Уточнюється, що в Києві Шолле зустрінеться з представниками влади для обговорення підтримки зусиль України у протидії російській агресії, а також просування економічних та антикорупційних реформ. Крім того, представник американського уряду матиме можливість обговорити з членами ділової спільноти економічний розвиток України.

Читайте також: Штати продовжують вважати Nord Stream 2 «поганою справою» - Кент

У Варшаві радник Держдепартаменту також обговорить з вищими урядовцями, представниками громадянського суспільства й бізнесу стратегічні двосторонні й регіональні питання, спільну прихильність демократичним цінностям та інституціям.

Як повідомляв Укрінформ, на зустрічі  Байдена з Меркель сторони підтвердили наявність розбіжностей у питанні Nord Stream 2. Водночас президент США зауважив, що має з канцлером ФРН абсолютну єдність у розумінні того, що «Росії не можна дозволяти використовувати енергетику як зброю для примусу або погроз сусіднім країнам».