Рада запровадила штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП

Верховна Рада встановила адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №5069 "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" в другому читанні проголосували 265 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою закону є встановлення адміністративної відповідальності за ненадання інформації на запит дисциплінарного інспектора ВРП задля ефективної реалізації його повноважень.

Так, законом доповнено статтю 188-32 КУпАП відповідальністю за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, зокрема, щодо: надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено; надання явно недостовірної інформації; недодержання встановлених законом строків надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено.

Читайте також: Рада ухвалила закон про реформу ВРП

За відповідні порушення передбачать штраф від 850 до 2 550 грн.

Як повідомляв Укрінформ, депутати на позачерговому засіданні 20 травня ухвалили законопроєкт № 5069 “Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя” у першому читанні.