До законопроєкту про олігархів Рада може повернутися у вересні – Арахамія

Законопроєкт про деолігархізацію, ініційований Президентом Володимиром Зеленським, Верховна Рада може розглянути у другому читанні вже у вересні.

Таке припущення висловив на брифінгу після засідання парламентської фракції "Слуга народу" її голова Давид Арахамія, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що вже восени розглянемо, враховуючи те, що останній строк подачі правок до проєкту закону - в четвер. Потім таблицю верстати близько тижня, адже там багато правок. Верховна Рада вже піде у відпустку. Мабуть, уже у вересні повернемося до другого читання", – сказав Арахамія.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, йдеться про створення Реєстру олігархів.

Читайте також: У Президента є план Б, якщо закон про олігархів не спрацює - Данілов

Поточна п’ята сесія Верховної Ради триватиме до 23 липня. Згідно з календарним планом, до її закриття залишився один пленарний тиждень (12-16 липня). На тижні з 19 до 23 липня заплановано роботу з виборцями.