США не припиняли військову допомогу Україні - Білий дім

Заява

Сполучені Штати виділили Україні оборонну допомогу в повному обсязі, затвердженому Конгресом, та були готові надати більше на випадок подальшої агресії РФ.

Так у Білому домі прокоментували повідомлення американських ЗМІ про нібито «заморожування» військової підтримки Україні, передає Укрінформ.

«Ідея про те, ніби ми стримуємо допомогу Україні у сфері безпеки, є нісенітницею. Тільки минулого тижня, напередодні саміту США - Росія, ми надали пакет допомоги на суму 150 мільйонів доларів, включно з летальною допомогою», - йдеться в заяві.

При цьому підкреслюється, що наразі США надали всю суму, виділену Конгресом у межах ініціативи сприяння безпеці в Україні. 

Читайте також: У Конгресі й адміністрації Байдена є консенсус для надання оборонної допомоги Україні - сенатор

Як зазначається, за два дні до саміту в Женеві президент Байден після зустрічей в НАТО привселюдно заявив, що Сполучені Штати продовжать забезпечувати спроможність України «надалі протистояти російській фізичній агресії».

«Ми також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну»,- пояснили в Білому домі.

Читайте також: Зеленський обговорював із держсекретарем США і сенаторами військову допомогу Україні

При цьому нагадується, що Байден чітко заявив Путіну про непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Раніше у п'ятницю американське видання Politico із посиланням на власні  джерела повідомило, що адміністрація президента США прийняла рішення заморозити виділення Україні військової допомоги, в тому числі летальної зброї.