Комітет Ради планує поспілкуватися з кандидатом на посаду міністра енергетики Галущенком

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на засіданні в середу, 28 квітня, поспілкується з кандидатом на посаду міністра енергетики Германом Галущенком.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це журналістам у Верховній Раді повідомила член комітету, народний депутат із фракції "Голос" Інна Совсун.

"Комітет дійсно з ним ще не спілкувався. Засідання комітету буде сьогодні. Побачимо, як він відповідатиме на запитання, які його позиції", - зазначила вона.

Раніше порядок денний засідання комітету, на якому мають розглянути подання Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення Галущенка міністром енергетики, оприлюднив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Читайте також: У четвер Рада може зібратися на позачергове засідання – депутатка

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати із фракції "Слуга народу" заявили про намір ініціювали позачергове засідання Верховної Ради для голосування за кандидатуру Галущенка на посаду міністра енергетики.

Герман Галущенко з травня 2020 року є віцепрезидентом НАЕК «Енергоатом». У 2013-2014 роках він вже працював у цій компанії на посаді виконавчого директора з правового забезпечення.

Також Галущенко працював в органах прокуратури, Міністерстві закордонних справ. Крім того, він обіймав посади заступника керівника департаменту Секретаріату (Адміністрації) Президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції.