Макрон може відвідати Україну на початку літа - посол Франції

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Парижі підтвердив бажання відвідати Україну, візит може відбутися ще на початку літа.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

“З нагоди зустрічі (з Президентом Зеленським у Парижі 16 квітня - ред.) Президент Макрон знову підтвердив своє бажання приїхати з візитом в Україну як тільки дозволить епідемічна ситуація. Наразі йдеться знову ж таки про перше півріччя або ж про літо поточного року. Точної дати ми наразі не маємо, але перспектива візиту підтверджується з боку офісу Президента Французької Республіки”, - сказав посол.

Він також зазначив, що нещодавній візит Президента Зеленського до Парижа слід розглядати як регулярний контакт лідерів Франції і України, який відбувся за планом.

Читайте також: Під час зустрічі Зеленського і Макрона не звучало неприйнятних для України пропозицій - Єрмак

Як повідомлялося, Президенти України і Франції 16 квітня провели переговори у Парижі. Зустріч відбувалася у форматі «віч-на-віч» і стосувалася загострення безпекової ситуації на сході України. Пізніше до неї відеозв’язком долучилася канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Повну версію інтерв’ю незабаром буде оприлюднено на сайті Укрінформу.