Під час зустрічі Зеленського і Макрона не звучало неприйнятних для України пропозицій - Єрмак

Під час зустрічі Президентів України і Франції Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона не звучало неприйнятних для України пропозицій.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у коментарі телеканалу "1+1".

"Ніякі пропозиції, які би виходили за рамки інтересів України навіть не звучали. Звучала спільна позиція України, Франції, Німеччини щодо продовження перемовин у Нормандському форматі", - сказав Єрмак.

Він підтвердив інформацію про зустріч радників “нормандської четвірки” 19 квітня. Єрмак підкреслив, що країни мають спільну позицію, яку будуть відстоювати.

"У нас є принципова позиція, у нас є позиція у перемовинах у Мінську і в Нормандському форматі, тому пропонувати Україні щось, що виходить за рамки наших інтересів, думаю, справжні друзі навіть не будуть пробувати", - додав керівник Офісу Президента.

Єрмак зазначив, що сама зустріч Зеленського з Макроном вже є свідченням підтримки України Францією. Крім того, за словами Єрмака, щодо ситуації з концентрацією російських сил Україна відчуває підтримку всіх своїх партнерів.

Читайте також: Меркель, Зеленський і Макрон закликали Росію відвести війська від українського кордону

"Думаю, що та підтримка і та позиція, яку сьогодні демонструють всі наші партнери, є абсолютно чітким сигналом, який приведе до зниження цієї напруги", - підкреслив керівник Офісу Президента.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 квітня, перебуває з робочим візитом у Франції.

Читайте також: Зеленський анонсував зустріч радників «нормандської четвірки» 19 квітня

Зустріч віч-на-віч Президента України Володимира Зеленського з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном тривала довше, ніж було заплановано. Крім того, до перемовин через відеозв’язок долучилася Канцлер Німеччини Ангела Меркель.