Данілов пояснив, чому заміна Степанова на посту міністра зараз не на часі

Попри незадовільну ситуацію в питанні вакцинальної кампанії проти коронавірусу, відправляти у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова наразі не на часі.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в інтерв’ю виданню “LB.ua”.

«Не на часі зараз змінювати Степанова – на ньому зараз всі контакти щодо вакцинації», - наголосив Данілов.

Він також вважає, що темпи і рівень вакцинації в Україні вкрай низькі, а «задоволених цим питанням в країні сьогодні немає». Водночас називати конкретних винуватців ситуації, що склалася в медичній сфері, Данілов відмовився, анонсувавши велике засідання РНБО вже найближчим часом.

Читайте також: «Слуги народу» розглянуть питання відставки Степанова у разі провалу вакцинації - Верещук

«Ми готуємо окреме велике засідання Ради нацбезпеки щодо медичної сфери. Не тільки по ковіду. Щодня у нас помирає 2 000 осіб, і ковід серед причин не на першому місці. Засідання має показати, в якому ми стані, де наші лікарі, медичний персонал, кого ми випускаємо з вишів. Наша країна – одна з перших за кількістю вищих навчальних закладів. Але чи випускають вони потрібних у сучасному світі фахівців? Відповідь не зовсім нас задовольняє. Ми продовжуємо випускати менеджерів, туристичних агентів, юристів абощо», - поскаржився Данілов.

Читайте також: Степанов має до кінця відпрацювати кейс із вакцинацією - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня під час засідання Кабінету Міністрів міністр охорони здров'я Максим Степанов повідомив, що Україна має отримати 32 млн доз вакцини проти коронавірусу, які будуть поставлені протягом 2021 року.