Довибори в Раду: ЦВК визначилася з формою та кольором бюлетенів

Центральна виборча комісія затвердила форму, колір і текст виборчих бюлетенів на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня для голосування в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область).

Відповідне рішення ухвалено на засідання комісії у середу повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ЦВК.

“Встановлено, що текст виборчих бюлетенів друкується державною мовою лише з одного боку на аркуші розміром 200 х 400 мм світло-фіолетового кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу”, - ідеться в повідомленні.

Також на бюлетені зазначається номер виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Крім того, ЦВК встановила, у якій кількості мають бути виготовлені виборчі бюлетені для звичайної та спеціальної виборчих дільниць.

Читайте також: Ексдепутат оголосив себе головою неіснуючої сільради на Миколаївщині

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія зареєструвала 34 кандидати у народні депутати – 20 осіб висунутих політичними партіями та 14 самовисуванців на проміжних виборах до Верховної Ради 238 березня в ОВО № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область).

Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті відбудуться через складання повноважень народним депутатом із фракції "Слуга народу" Зіновієм Андрійовичем у зв’язку з обранням його міським головою міста Надвірна.

Вибори в окрузі на Донеччині призначені після дострокового припинення Верховною Радою 16 грудня повноважень позафракційного депутата Руслана Требушкіна, обраного міським головою Покровська Донецької області.