Рада включила до порядку денного два законопроєкти Зеленського

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №4604, яким включила, серед іншого, до порядку денного два президентські законопроєкти щодо регулювання діяльності Вищої Ради правосуддя.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 232 народні депутати.

Згідно з проєктом постанови «Про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання», до порядку денного пропонується включити 8 законопроєктів. Серед них: №3296 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України щодо підвідомості спорів, що виникають у сфері земельних відносин та спорів щодо нерухомого майна», №3929 «Про відшкодування втрат немайнового характеру (моральної шкоди)», №4323 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування», №4611 «Про політичні партії в Україні» щодо строків подання політичними партіями звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Читайте також: Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Крім цього, парламентарії розглянуть президентські законопроєкти № 5068 «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» та №5069 «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя».

Читайте також: Податкова забезпечила надходжень до бюджету на 71 мільярд

Також парламентарії включили до порядку денного пакет президентських законопроєктів щодо податкової амністії для фізичних осіб.