Стефанчук відкрив Раду

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання парламенту в п'ятницю, 5 лютого.

У сесійній залі зареєструвалися 181 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Стефанчук.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на Годині запитань до уряду в п'ятницю заслухає інформацію про результати проведення карантинних заходів, запроваджених урядом у січні 2021 року, та про виконання плану вакцинації населення України від COVID-19.

Крім того, порядок денний передбачає розгляд у другому читанні законопроєкту №4489-1 "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти".

У другому читанні також заплановано розгляд проєкту закону №3623 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі".

Читайте також: Рада заслухає Степанова про результати посиленого карантину та план СOVID-вакцинації

Народні депутати мають намір розглянути в першому читанні законопроєкт №4318 "Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг".

Серед передбачених до розгляду питань - проєкт закону №4361 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу".