Зеленського визнали політиком року другий рік поспіль - Мендель

Прессекретар Президента України Юлія Мендель, коментуючи підсумки суспільної думки в 2020 році, відзначила, що політиком року другий рік поспіль визнано Володимира Зеленського - з великим відривом від інших політиків.

Про це вона зазначила у дописі на Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Час підбивати підсумки і в плані суспільної думки. Політиком 2020 року визнано Президента України Володимира Зеленського. Другий рік підряд. До того ж, у цьому плані Президент Володимир Зеленський відірвався настільки попереду, що має вдвічі більше підтримки, ніж другий політик за ним, і вчетверо - ніж третій", - зазначила Мендель.

Водночас речниця Президента відзначила, що в людей зріс і рівень розчарування.

"Доля лідера - брати відповідальність і рухати вперед країну, попри критику та зниження рейтингів. І Володимир Олександрович формує нові ціннісні смисли для України, відкидаючи спрощені формулювання української ідентичності, які намагалися створити попередні президенти", - запевнила Мендель.

За її словами, Зеленський бачить і розуміє усе розмаїття, складність, суперечливість, багатозначність, строкатість українського суспільства і пропонує переосмислення нас самих заради примирення та єдності, самоусвідомлення нашої справжньої ідентичності.

Речниця глава держави переконана, що це шлях складний, але вартий того, щоб ним іти.

Читайте також: На Банковій прокоментували результати соцопитування щодо рейтингу Зеленського

Окрім того, Мендель відзначила, що важко впроваджувати зміни, які перетворюватимуть українські системи та інституції на сильний та стабільний фундамент потужної держави, де кожен почуватимется захищеним, де працюватимуть соціальні ліфти і цінуватимуть за таланти, вміння і старання, де сильна економіка працюватиме для кожного, а кожен працюватиме для спільної економіки.

"Будувати таку країну після 28 років грабування, з відсутністю політичних еліт та слабкими інституціями - завдання для сильних. І пройти складний шлях критики й розчарування - під силу лише справжньому лідеру", - вважає прессекретар Президента.

Як повідомлялося, за даними дослідження “Україна-2020: невиправдані очікування, неочікувані виклики. Підсумки року у дзеркалі громадської думки (грудень 2020 р.)”, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова політиком 2020 року більшість українців - 20% респондентів назвали Президента Володимира Зеленського, 10% – колишнього главу держави Петра Порошенка, ще 5% – співголову парламентської фракції ОПЗЖ Юрія Бойка.

Разом із тим, 42% опитаних назвали Зеленського розчаруванням 2020 року.