Рада доручила Разумкову невідкладно підписати ухвалені сьогодні закони

Народні депутати доручили Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову негайно підписати закони, ухвалені на двох позачергових засіданнях парламенту в понеділок, 30 березня.

Таке рішення підтримали 328 парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи необхідність термінового законодавчого забезпечення заходів по боротьбі з коронавірусом, пропоную доручити Голові Верховної Ради України невідкладно підписати прийняті Верховною Радою акти, які були прийняті на попередньому позачерговому і на цьому, і негайно направити їх Президентові України", – сказав перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Читайте також: Парламент не підтримав зміни до держбюджету-2020

Як повідомляв Укрінформ, на першому позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України", дозволивши парламентським комітетам працювати у режимі відеоконференції.

Водночас Рада на вимогу Президента Володимира Зеленського зняла з розгляду проєкт постанови №3280 про призначення Ольги Буславець на посаду міністра енергетики та захисту довкілля України. Рада також не призначила Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров’я та Сергія Марченка - на посаду міністра фінансів України.

На другому позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, які дозволять забезпечити безперебійне харчування військовослужбовців ЗСУ та МВС у поточному році.