Разумков виключає, що Рада закриється через Шахова

Коронавірус

Незважаючи на те що народний депутат і член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов захворів на коронавірус Covid-19, Верховна Рада не закриватиметься на карантин і продовжить роботу.

Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що Верховна Рада працюватиме. Розумію, що людина, яка заразилася коронавірусом, справді перебуватиме на самоізоляції, дай Бог йому здоров'я, щоб він швидше повернувся в стрій. На роботу самого парламенту як інституції це не вплине", - сказав Разумков.

Він запевнив, що попри карантин, Рада продовжує роботу з розробки нових законопроєктів у комітетах. "Ми справді перейшли в режим роботи в комітетах. Це не означає якийсь карантин, закриття або переоблік Верховної Ради, ми працюємо в нормальному режимі, в такому, як працювали раніше. Єдине - зменшуємо кількість людей, які збираються в одному приміщенні для того, щоб мінімізувати ризики зараження, захворювання. За цим принципом живе вся країна. Верховна Рада працює, комітети працюють, я на робочому місці вчора, сьогодні, завтра, післязавтра, сподіваюся, що стільки, скільки працюватиму - стільки і перебуватиму на робочому місці", - додав Разумков.

Читайте також: Разумков підписав закони щодо протидії коронавірусу

Як повідомлялося, в Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. В межах заходів, зокрема, закрито навчальні заклади, заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків, зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Окрім того, заборонено в'їзд в Україну іноземців та закрито міжнародне пасажирське сполучення. Тимчасова заборона на в'їзд на територію України іноземних громадян почала діяти з 00 год. 00 хв. 16 березня та запроваджена до 3 квітня. А з 17 березня до 3 квітня закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Читайте також: Шахов розповів про позитивні тести дружини на коронавірус

Раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявляв, що Україна повертатиме українців і після закриття авіасполучення та кордонів.

Станом на 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 3 летальні.

За даними МОЗ України, у світі станом на ранок 20 березня зареєстровано 244 523 випадки Covid-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала.

Читайте також: “Кнопкодавство” з карткою Шахова прокоментували на Банковій - ЧЕСНО

18 березня народний депутат Шахов повідомив, що отримав позитивний тест на коронавірус. Цю інформацію підтвердило Міністерство охорони здоров'я. Пізніше Шахов повідомив про інфікування дружини.

В Апараті ВР Укрінформу повідомили, що Шахов на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні парламенту 17 березня не був.