Бородянський вважає недоцільним знову створювати окреме Міністерство спорту

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський не вважає за доцільне створювати окреме Міністерство спорту.

Про це він сказав у коментарі журналістам після брифінгу на тему “Захист об’єктів ЮНЕСКО: нові буферні зони в Києві, об’єкти реставрації в Україні на 2020 рік”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо розділення міністерства. Ми всі розуміємо, що спорт потребує потужного управління, а потужне управління - це потужні інституції. Ми будуємо потужне міністерство (МКМС - ред.), потужну агенцію (Державне агентство спорту - ред.). Ми плануємо створити Фонд підтримки спорту", - сказав Бородянський.

Він зазначив, що нова структура, яка нині вибудовується, дозволить міністерству створювати політику, держагентству - реалізовувати цю політику та розвивати масовий спорт.

"Така конструкція, я думаю, в рази потужніша, ніж окреме міністерство. Тому я вважаю, що потрібно продовжувати йти в таку структуру, посилювати інституцію", - додав Бородянський.

Читайте також: Бородянський заявив, що українські спортсмени змушені виступати на змаганнях в РФ

Як повідомлялося, уряд у 2019 році об’єднав у єдине Міністерство культури, молоді та спорту три відомства - Міністерство культури, Міністерство молоді та спорту, а також Міністерство інформаційної політики.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Офіс Президента розглядає можливість розділити Міністерство культури, молоді та спорту окремо на Мінкультури та Міністерство молоді і спорту.