Скандал з імпічментом у США не вплинув на підтримку України - Гербст

Ексклюзив

Політичне загострення в США, пов'язане з контактами адміністрації Дональда Трампа з Україною, а також розслідуванням з імпічменту президента США, поки що не вплинуло на готовність Конгресу й Білого дому продовжувати підтримку України.

Таку думку висловив у коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Вашингтоні посол США в Україні (2003-2006 рр.) Джон Гербст.

"Конгрес залишає підтримку обох компонентів (санкцій проти РФ та військової допомоги Україні - ред.), і я не думаю, що це може зараз бути поставлене під питання", - зауважив колишній високопоставлений дипломат.

У цьому зв'язку він висловив сподівання, що американські санкції проти Росії зберігатимуться й надалі, однак додав, що не береться робити точних прогнозів.

"Що стосується військової підтримки, тут так само. Конгрес голосував переважно за те, щоби забезпечити виділення 250 млн доларів військової допомоги. Отже, я думаю, ми побачимо те саме в майбутньому", - зауважив Гербст.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому не хоче говорити про Трампа з американськими журналістами

Водночас він підкреслив, що в умовах розслідування з імпічменту, яке спричинили сумнівні контакти адміністрації Трампа з українською владою, для України важливо зберігати підтримку обох партій у Конгресі США.

Як повідомлялося, демократи в Палаті представників ініціювали розслідування щодо імпічменту президента США через його можливий тиск на Україну щодо запуску розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на президентських виборах у США.