Спільного зі США слідчого комітету у справі Байдена поки немає — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що немає спільної зі США слідчої групи для розслідування справи колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Джо Байдена і його сина Хантера.

Про це глава держави сказав журналістам під час прес-марафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчого спільного комітету щодо кейсу Байдена поки що немає. Я сказав, що, будь ласка, ми відкриті. Нехай буде міжнародний слідчий комітет. Продовження цієї теми сьогодні немає", - заявив Зеленський, коментуючи свою заяву щодо створення спільно з американцями слідчого комітету щодо справи Байдена.

Читайте також: Зеленський: Шантажу з боку Трампа не було, я хотів "затягнути" його в Україну

Як повідомляв Укрінформ, раніше в інтерв'ю японському інформагентству Kyodo Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну зі США слідчу групу для розслідування справи Джо Байдена і його сина, якщо американська прокуратура звернеться до Києва з офіційним запитом.

Зеленський також заперечив, що президент США Дональд Трамп чинив на нього тиск або висував будь-які умови для їхньої зустрічі.

Телефонна розмова від 25 липня між президентами США і України про розслідування щодо ексвіцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні призвела до початку розслідування в Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенографу липневої розмови Трампа і Зеленського, в якій американський лідер просить українського колегу розібратися зі справою щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

За словами Трампа, Байден-старший зупинив розслідування проти української енергетичної компанії Burisma, в якій Хантер Байден був членом ради директорів. Зеленський сказав, що знайомий з ситуацією, і запевнив, що новий генпрокурор з нею "розбереться".

Пізніше Зеленський заявив, що Україна не має зобов'язань щодо розслідування чи не розслідування справи, що стосується сина Байдена.