Європейський експерт пояснила, чому капітуляція України - найгірший сценарій для Заходу

Захід має сталу політику стосовно агресії РФ проти України, яка грунтується на цінностях і інтересах, тож будь-які спроби західних країн тим чи іншим чином підштовхувати Київ до капітуляції перед РФ означали б капітуляцію самого Заходу.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловила провідний експерт Центру європейської політики (EPC) Аманда Пол.

«Переконана, що Президент Зеленський не має жодного наміру капітулювати. Оскільки ми всі знаємо, що могло б статися після цього. Такий результат, досягнутий Росією, розв’язав би їй руки, став би відмашкою для «зеленого прапора» - робіть все що завгодно й там, де заманеться. У цій ситуації Заходу варто пам’ятати, що справа не обмежується лише Україною. Такий сценарій означав би капітуляцію і Заходу. Тому що західні країни, в такому разі, були б змушені відмовитися від власних попередніх зобов’язань щодо України, від підтримки її територіальної цілісності та суверенітету», - зазначила Пол.

Читайте також: Захід не покращуватиме відносини з Росією за рахунок України – європейський експерт

Експерт зауважила, що за такого розвитку подій країни Заходу постали б перед фактом необхідності змінити ставлення до Російської Федерації під тиском самої Росії. Такий результат, за оцінкою Пол, не принесе жодного позитиву для Заходу.