Трамп заявив, що Україна дала згоду на оприлюднення розмови із Зеленським

Дональд Трамп заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським - аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Про це Трамп повідомив у Twitter.

"Державний секретар Помпео отримав згоду від уряду України на оприлюднення стенограми телефонної розмови, яку я мав з їхнім президентом. Вони не розуміють, чому це набуло такої важливості. Тотальне полювання на відьом з боку демократів!" – написав глава Білого дому.

Нагадаємо, у вівторок Дональд Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня, яка стала предметом останніх політичних загострень у США. Перед цим він наголосив, що така практика є неприйнятною, оскільки інші світові лідери втратять будь-яку довіру до відкритого спілкування телефоном.

Читайте також: Палата представників ініціювала формальну процедуру імпічменту Трампа

Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

Фото: The White House