ГПУ закрила справу проти Кузьміна, бо бракує доказів

ГПУ закрила провадження проти колишнього заступника генпрокурора часів президентства Віктора Януковича, народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Рената Кузьміна у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь ГПУ на запит видання.

"У зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і тим, що можливості їх отримати вичерпані", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 6 вересня МВС України повідомило Радіо Свобода, що Кузьміна зняли з розшуку після того, як ГПУ закрила провадження проти нього.

ЦВК зареєструвала Кузьміна народним депутатом 12 серпня за підсумком дострокових парламентських виборів 21 липня. Він брав участь у виборах попри те, що в Генпрокуратурі заявляли, що він міг переховуватися від слідства в Росії й анексованому нею Криму. 29 серпня на першому засіданні Верховної Ради Кузьмін склав присягу народного депутата.

Читайте також: Верховний суд дозволив Кузьміну балотуватися в Раду

Як відомо, Кузьмін обіймав посаду першого заступника генерального прокурора України у 2010-2014 роках та заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України протягом 2013-2014 років.

У жовтні 2017 року ГПУ повідомила Кузьміну про підозру у захопленні землі комплексу відпочинку "Пуща-Водиця". Окрім того, за інформацією ГПУ, він протиправно придбав у власність нерухоме майно невідомого походження, яке у 2010 році мало ринкову вартість майже 8,4 млн грн.