Разумков назвав першого "кнопкодава" у новій Раді

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков назвав неприпустимим неперсональне голосування народного депутата-самовисуванця Олександра Ковальов.

Про це Разумков сказав під час засідання парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановні народні депутати, вчора, 10 вересня, на ранковому засіданні Верховної Ради під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент громадським рухом "Чесно" зафіксований перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді України ІХ скликання. З чим я вас і вітаю, на жаль. Я сподіваюся, що після того, як ми приймемо всі необхідні закони, які ми так з вами обіцяли народу України, це вже буде неприпустимо і неможливо у Верховній Раді", - сказав спікер.

Разумков зауважив, що вимоги статей 84 Конституції та 37, 47 Регламенту Верховної Ради порушив позафракційний народний депутат, самовисуванець-мажоритарник Олександр Ковальов. "Хочу зауважити, що такі дії є неприпустимими, і сподіваюсь, що такого не буде у Верховній Раді", - зазначив Голова ВР.

Деякі народні депутати в сесійній залі зауважили, що після цього випадку варто переголосувати закон про імпічмент. На це Разумков відповів, що голосувати повторно треба було б у разі, якби це було конституційне рішення.

Читайте також: Кличко пропонує Раді систему, що унеможливлює кнопкодавство

Як повідомлялося, 10 вересня Рух "Чесно" зафіксував перший факт кнопкодавства у ВР 9-го скликання - з боку мажоритарника-самовисуванця з Донеччини Олександра Ковальова. Сталося це на ранковому засіданні ВР під час голосування за президентський законопроєкт про імпічмент.