Фріз вітає наміри Зеленського щодо збереження Мінветеранів

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз вітає пропозицію Президента Володимира Зеленського щодо збереження міністерства.

Про це Фріз зазначила у Facebook.

"Вітаю заяву Президента Зеленського про збереження Міністерства у справах ветеранів, якою він спростував заяву прессекретаря фракції «Слуг», що офіційно стверджувала про скорочення в новому уряді Мінвету", - наголосила міністр.

Вона також погоджується з позицією Зеленського щодо подання ветеранами кандидатури на посаду міністра.

"Тож як чинний міністр, що завершує свої повноваження, вважаю що ветеранська спільнота, Рух ветеранів України, Рада ветеранів та Громада міністерства мають розпочати збір та погодження між собою кандидатури, адже часу залишилось небагато і, згідно з заявами від фракції більшості члени нового Кабінету міністрів можуть бути внесені на розгляд ВР найближчі 10 днів", - підкреслила Фріз.

За її словами, за дев'ять місяців роботи міністерства вже все готове для запуску Державного реєстру ветеранів. Також готовий проєкт нового закону про ветеранів, що враховує сучасні потреби ветеранської спільноти.

Окрім того, зауважила Фріз, готовий проєкт нової програми психосоціальної адаптації, проведено розрахунки додаткового пакета безкоштовних медичних послуг для ветеранів з 2020 року.

Як зазначила міністр, Міністерство ветеранів в державі – це чіткий сигнал того, що питання ветеранів є пріоритетними, а самі ветерани – це "окрема, поважна категорія громадян, яких держава шанує та поважає".

Міністерство у справах ветеранів створено на підставі постанови Кабінету міністрів 28 листопада 2018 року шляхом реорганізації Державної служби України у справах ветеранів.

Читайте також: Мінветеранів ніхто не ліквідовуватиме - Зеленський

Очільниця міністерства Ірина Фріз, обрана народним депутатом на позачергових парламентських виборах від Європейської солідарності, раніше заявила, що складе повноваження міністра на користь Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що ніхто не ліквідовуватиме Міністерство ветеранів.