Став відомий час початку засідання Радбезу ООН щодо "мовного закону"

Засідання Ради Безпеки ООН, ініційоване делегацією РФ для обговорення українського «мовного закону», призначене на 17:00 за київським часом. 

Про це йдеться на офіційному сайті РБ ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як стало відомо власкору Укрінформу з дипломатичних джерел, перед початком засідання очікується традиційна спільна заява країн ЄС. 

Засідання транслюватиметься у прямому ефірі на сайті ООН за посиланням.

Читайте також: Єльченко розповів, про що Україна говоритиме з РФ під час Радбезу ООН

Як повідомляв Укрінформ, делегація РФ скликає 16 липня засідання Радбезу ООН для обговорення закону України про забезпечення функціонування української мови як державної, який набуває чинності у цей день. 

Раніше Росія вже намагалася скликати таке обговорення у травні, однак тоді його проведення заблокували партнери України, пославшись на його маніпулятивну мету. 

Українська делегація послідовно заявляє, що до функцій Ради Безпеки ООН входить насамперед підтримання міжнародного миру та безпеки, і функціонування української мови в Україні аж ніяк не входить до цієї категорії.

Читайте також: Єльченко розповів на Радбезі ООН про підтримку Росією тероризму

Нагадаємо: напередодні постпред України Володимир Єльченко розповів, що Україна та її західні партнери використають засідання, аби говорити не про українську мову, а про роковини збиття #МН17, незаконне утримання Росією військовополонених українських моряків попри рішення трибуналу ООН, ескалацію на Донбасі та розстріл українських медиків.