Кернес назвав ТОП-завдання партії «Довіряй ділам»

У з'їзді партії «Довіряй ділам», співголовами якої обрали мерів Харкова і Одеси Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова, взяли участь понад 5 тисяч осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, делегатами з'їзду були мери міст з різних регіонів України, народні депутати та депутати органів місцевого самоврядування, керівники об'єднаних територіальних громад.

Як заявив Кернес на з'їзді, серед найближчих завдань його партії - «закінчити війну на Донбасі мирним шляхом», «визнати закон про українську мову дискримінаційним і привести його до євростандартів».

Співголова партії Труханов додав у свою чергу, що серед завдань партії - теж адміністративна реформа, підтримка децентралізації, створення вільних економічних зон, реформа ЖКХ, запровадження податкових канікул для бізнесу.

Планується, що другий етап об'єднавчого з'їзду партії "Довіряй ділам" відбудеться 9 червня в Одесі.

Читайте також: Кернес і Труханов очолили партію "Довіряй ділам"

Як повідомлялося, у Харкові активісти ряду партій і громадських організацій у неділю перед початком з'їзду партії "Довіряй ділам" біля Палацу спорту влаштували акцію протесту з «коридором ганьби» і розлили червону фарбу. На думку організаторів акції, цей з'їзд є спробою реваншу колишніх членів Партії регіонів.

Після цього частина учасників протесту попрямувала до пам'ятника радянському маршалу Георгію Жукову, розташованому неподалік від Палацу спорту, і знесла його, встановивши на постаменті прапор України.

У свою чергу Кернес заявив, пославшись на підтримку народного депутата Віталія Хомутинника, що пам'ятник Жукову буде відновлено коштом благодійного фонду "Відродження".