Данилюк розповів про деталі засідання РНБО

Під час наради членів РНБО вдалося вирішити деякі нагальні питання, зокрема виплати зарплатних боргів шахтарям держаних підприємств та відновлення водопостачання на Донбасі.

Про це у Facebook написав секретар РНБО Олександр Данилюк.

"Вчора відбулася продуктивна нарада Президента з членами РНБО та з керівниками енергетичної галузі. Виявили декілька системних проблем у сфері енергетики, які можуть створити загрозу національній безпеці. Під час обговорення вдалося вирішити деякі нагальні питання", - написав Данилюк.

Зокрема, за його словами, у стислі терміни буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт. Водночас, наголосив Данилюк, уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед – посилення безпеки шахтарів.

"Також з ініціативи Президента України буде вирішене питання придбання житла для родини гірника, який загинув на шахті «Лісова». У нього залишилося троє дітей", - додав він.

За словами Данилюка, щодо критичної ситуації з функціонуванням підприємства «Вода Донбасу» - уряд її владнає якнайшвидше. "Це – відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО долучиться у разі необхідності", - запевнив він.

Читайте також: РНБО дала уряду два тижні для розв'язання проблем в енергетиці

Також за словами Данилюка, на нараді оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, яке має відбутися 1 липня цього року, та доцільність його відтермінування.

"Прем’єр-міністр України запевнив, що у уряду є рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію, – незалежно від дати запровадження", - зазначив Данилюк.

Він заявив, що вважає цю нараду "прикладом конструктивної взаємодії різних державних органів та структур".