Разумков висловив свою “суб'єктивну позицію” щодо дефолту

Голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков, вважає, що Україна навряд чи піде шляхом оголошення дефолту.

Таку думку він висловив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо говорити про мою особисту суб'єктивну позицію, то вважаю, що у сьогоднішніх умовах це малоефективний шлях і навряд чи України зможе ним піти”, - сказав Разумков.

Водночас він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський 28 травня проведе в Києві зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду. “Завтра відбудеться зустріч Президента із МВФ, на якій будуть розставлені точки над "і”, - додав він. Коментуючи позицію олігарха Ігоря Коломойського щодо доцільності оголошення дефолту, Разумков нагадав, що в демократичних країнах кожен має право висловлювати свою позицію, це стосується і журналістів, і бізнесменів, і представників політичних сил.

Як повідомлялося, Коломойський в інтерв'ю виданню Financial Times заявив, що у стосунках з міжнародними кредиторами Україна має наслідувати приклад Греції та Аргентини, й оголосити дефолт. Оскільки виплати за зовнішнім боргом сягнуть максимуму цього та наступного року, Коломойський підкреслив, що Україні нема чого боятися, якщо вона оголосить дефолт.

Читайте також: Гройсман каже, що дефолт поверне країну у “буремні” 90-ті

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши справу за позовом Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Чинний на той момент Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо ПриватБанк повернуть Коломойському, це може спричинити дефолт і нову економічну кризу в Україні.