Гройсман каже, що дефолт поверне країну у “буремні” 90-ті

Гройсман каже, що дефолт поверне країну у “буремні” 90-ті

Укрінформ
У разі оголошення в Україні дефолту постраждають у першу чергу звичайні громадяни.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в коментарі, який транслювався в ефірі низки телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо тримати у світі добру репутацію, що ми є відповідальною країною, яка цінує та поважає свої зобов’язання. Це головне. І наступне, дефолт — це глобальна криза. Знаєте, це 90-ті роки. І я вважаю, що для українців криз уже достатньо. Від будь-яких дефолтів, які несуть за собою серйозні дуже наслідки, у першу чергу, постраждають українські рядові громадяни”, - сказав Гройсман.

При цьому зазначив він, мільйонери не збідніють занадто, в то час як громадяни опиняться на межі виживання. Аби такого не сталося, вважає прем'єр, влада має працювати над посиленням економіки. Гройсман переконаний, що та стратегія, яку обрав уряд, є виправданою. ”За цей період державний борг крани зменшився з 80% валового продукту до 59% Стратегія полягає в тому, що ми маємо взагалі мінімізувати борг, щоб він не мав серйозного навантаження на бюджет країни”, - додав глава уряду.

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський в інтерв'ю виданню Financial Times заявив, що у стосунках з міжнародними кредиторами Україна має наслідувати приклад Греції та Аргентини, й оголосити дефолт. Оскільки виплати за зовнішнім боргом досягнуть максимуму цього та наступного року, Коломойський підкреслив, що Україні нема чого боятися, якщо вона оголосить дефолт.

Читайте також: Заява Коломойського про дефолт загрожує економіці України — Гопко

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши справу за позовом Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Чинний на той момент Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо ПриватБанк повернуть Коломойському, це може спричинити дефолт і нову економічну кризу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-