Після указу про розпуск Рада зможе приймати закони - Богдан

Верховна Рада може працювати у пленарному режимі та ухвалювати рішення навіть після оприлюднення Указу Президента про дострокове припинення повноважень.

Про це журналістам після консультацій глави держави з керівництвом Верховної Ради і головами фракцій заявив радник Володимира Зеленського Андрій Богдан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, і це передбачено Конституцією, що Верховна Рада складає свої повноваження перед новообраним парламентом з моменту прийняття присяги останнім. Тому Верховна Рада діє, буде розглядати закони. Інше питання - явка депутатів і виконання ними свої депутатських повноважень», - сказав Богдан.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Читайте також: Розпуск парламенту: радник Зеленського назвав статтю Конституції

У вівторок, 21 травня, Зеленський провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Також у команді Зеленського вважають найбільш допустимою датою проведення позачергових виборів до ВР 21 липня. Водночас за словами заступника Голови ВР Ірини Геращенко, дострокові вибори можуть відбутися 21 липня або 28 липня.