Путін поки не планує вітати Зеленського

Російський лідер Володимир Путін не планує вітати Володимира Зеленського після його інавгурації 20 травня на посаді Президента України.

Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам у відповідь на питання, чи буде російський лідер вітати Зеленського з інавгурацією, повідомляє ТАСС.

"Президент Путін вітатиме Президента Зеленського з першими успіхами в справі врегулювання внутрішнього конфлікту на південному сході України, а також з першими успіхами у справі нормалізації російсько-українських відносин", - підкреслив він.

Пєсков не став конкретизувати, у чому можуть полягати ці "перші успіхи". "Але перші успіхи (у відновленні відносин Москви і Києва) будуть очевидні. Якщо вони будуть, ми з вами їх побачимо неозброєним оком", - стверджує він.

Пєсков додав, що Путін поки що не планує здійснювати контакти з Зеленським. "Ні, зараз на порядку денному жодних контактів немає", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи плануються контакти у будь-якій формі між президентами РФ і України найближчим часом.

Читайте також: Інавгураційна промова Володимира Зеленського (повний текст)

Як повідомлялося, у понеділок Зеленський склав присягу у Верховній Раді і офіційно вступив на посаду Президента України. Виступаючи в парламенті, він заявив про розпуск Ради і запропонував піти у відставку Кабінету міністрів.

Раніше Кремль вже не раз відмовлявся вітати Зеленського з перемогою на виборах після офіційного оголошення результатів голосування.