Стефанішина візьме участь у неформальному засіданні Ради із загальних справ ЄС

Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина візьме участь у неформальному засіданні Ради із загальних справ Євросоюзу, приуроченій до двадцятої річниці розширення ЄС.

Про це повідомляє Офіс Стефанішиної у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що віцепремʼєр-міністр перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі 29-30 квітня.

"Зустріч міністрів з питань ЄС буде присвячена 20-й річниці розширення ЄС, коли до Євросоюзу приєдналися 10 нових держав-членів (2004 рік). З цієї нагоди до Брюсселя прибудуть делегації всіх країн-кандидатів", - йдеться у повідомленні.

На порядку денному зустрічі - процес розширення Євросоюзу, обговорення уроків попередньої хвилі розширення. Особливу увагу учасники приділять необхідності зміцнення Євросоюзу та його інструментарію, включно зі сферою верховенства права. Йтиметься також про важливі кроки і реформи, необхідні для посилення спроможності ЄС.

Читайте також: Усі прості рішення для початку перемовин з ЄС ухвалені, попереду наступний крок - Стефанішина

Заплановано низку двосторонніх зустрічей Стефанішиної, зокрема з державним секретарем Франції з європейських справ Жан-Ноелем Барро, віцепрем'єр-міністром з питань європейської інтеграції Молдови Крістіною Герасимов, міністром закордонних справ Бельгії Хаджею Лабіб.

Як повідомляв Укрінформ, посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова висловила сподівання, що наприкінці червня розпочнуться переговори з Україною та Молдовою щодо вступу до ЄЄ.