Парубій: Авантюри щодо розпуску ВР не матимуть жодної перспективи

Верховна Рада готова оскаржувати у суді будь-які спроби дострокового припинення її повноважень.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, в мене є інформація, що така схема (розпуску парламенту через судовий позов про відсутність коаліції - ред.) готується. Я навіть мав змогу бачити проект указу на основі подібних застережень... Хочу сказати, що ці авантюри не будуть мати жодної перспективи. Я відслідковую, звичайно. Будь-які рішення суду матимуть апеляцію", - зазначив Парубій.

Читайте також: Гройсман розповів, що Рада має встигнути до парламентських виборів

Спікер пояснив, що домогтися дострокового припинення повноважень Верховної Ради у такий спосіб мають на меті члени команди колишнього президента Януковича, заочно засудженого на 13 років позбавлення волі за державну зраду.

"Ці схеми - знаєте, звідки вони вилазять? Коли я говорив про ризики, які, на жаль, є, то це тіні з минулого - періоду Януковича, про які ми вже забули: всі його видатні юристи, які малювали схеми - і фінансові, й економічні. Вони сьогодні малюють такі схеми, щоб нібито було якесь рішення суду, що коаліція нібито перестала існувати два роки тому на основі того указу Президента", - уточнив голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, на брифінгу 22 квітня Андрій Парубій зазначив, що немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску парламенту.