Трамп підтвердив готовність підтримувати реформи в Україні - Білий дім

Президент США Дональд Трамп у розмові з переможцем президентських виборів в Україні Володимиром Зеленським підтвердив готовність Вашингтона надалі підтримувати реформи та зміцнення демократії в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному за результатами спілкування Трампа із Зеленським в неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Дональд Трамп поспілкувався сьогодні з обраним президентом Володимиром Зеленським та привітав його з перемогою на виборах в Україні 21 квітня", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: США дають Україні майже мільйон доларів на подолання нетерпимості

Глава Білого дому назвав вибори важливою віхою в історії України й відзначив, що вони пройшли в мирний і демократичний спосіб.

Трамп підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, підкреслили в Білому домі. Крім того, президент США висловив готовність працювати з обраним президентом і українським народом в напрямку "реалізації реформ, необхідних для зміцнення демократії, збільшення процвітання та викорінення корупції в країні".

Читайте також: Трамп привітав Зеленського з перемогою

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня пройшов другий тур виборів Президента України. За даними Національного екзит-полу, лідером президентських перегонів є Володимир Зеленський, який набирає 73% голосів, у Петра Порошенка - 25,5%.

Явка виборців становила 62,07%.