Порошенко і Помпео обговорили загрози ренаціоналізації ПриватБанку

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео.

Про це передає прес-служба Глави держави.

"Держсекретар США привітав Президента України з вільними, конкурентними та демократичними виборами під час першого туру. Майкл Помпео запевнив у підтримці України на шляху реформ та протидії російській агресії, що триває. Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації Приватбанку та необхідність збереження макрофінансової стабільності України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У МВФ прокоментували рішення суду щодо ПриватБанку

Державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті було висловлено несприйняття блокування російською стороною оголошення Великоднього перемир’я на Донбасі.

Порошенко також засудив вживання своїм опонентом терміну «повстанці ДНР/ЛНР» щодо російських окупаційних військ на Донбасі.

Читайте також: Президент: Зеленський має пояснити, чому назвав терористів "повстанцями"

Президент України висловив вдячність за тверду підтримку Вашингтона та закликав до більш активних зусиль, зокрема, щодо звільнення українських заручників та моряків, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Майкл Помпео побажав успіхів Петру Порошенку під час другу туру президентських виборів.