Президент не задоволений розслідуванням злочинів проти активістів Майдану

Петро Порошенко не задоволений роботою Генпрокуратури щодо розслідування та притягнення до відповідальності тих, хто вчиняв злочини на Майдані у 2013-2014 роках.

Про це глава держави заявив в ефірі телеканалу ICTV в програмі «Свобода слова».

"Розслідування справ щодо переслідування активістів на Майдані - це є абсолютно надзвичайна річ… Ми маємо точно притягти до відповідальності тих, хто причетний до вбивств Героїв Небесної сотні, тих, хто причетний до дуже жорсткого і брутального побиття в Маріїнському парку і на Грушевського… Я не задоволений роботою Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, який сконцентрував в себе всі справи, і несе персональну відповідальність за якість розслідування. Прізвище цього прокурора Горбатюк", - заявив Порошенко, додавши що останній активно співпрацював з родинами Небесної сотні, але наразі результату немає.

"Мені потрібен результат, щоб ті, хто переслідували, опинились у в’язниці. І я стверджую, що ці злочини не мають терміну давності. І ми точно маємо все робити, щоб справедливість була відновлена, а зло покаране", - зазначив глава держави.

Порошенко також нагадав, що парламент прийняв рішення про амністію учасників протистояння з обох боків. І велика кількість тих, хто переслідував активістів до 20 лютого 2014 року, захистились амністією.

Крім того, президент висловив побоювання, що з командою кандидата в президенти Володимира Зеленського до влади повертаються ті, хто працював в адміністрації Януковича і ті, хто обґрунтовано підозрюються в тому, що віддавали злочинні накази.

Читайте також: Представник ОБСЄ пропонує створювати спецкомітети з розслідування нападів на журналістів

Відповідаючи на запитання щодо розслідування справи вбивства Катерини Гандзюк, Петро Порошенко зазначив: "Президент не розслідує справи, але він створює максимум, що від нього залежить, для конституційного захисту прав і свобод громадян. Я зустрічався з активістами і отримав інформацію щодо вбивць Каті Гандзюк. І немає ні в кого сумнівів, що виконавці цього жахливого злочину - ніхто не має сумніву - що це саме вони", - заявив Порошенко.

Він поінформував, що обговорювалося питання притягнення до відповідальності окремо замовників та організаторів, і на сьогодні кожному з них вручена підозра.

Порошенко пообіцяв, що не дасть нікому “сховатися під парасолькою” від відповідальності перед правоохоронними органами.