Депутату від Опоблоку вимкнули мікрофон у Раді за неетичну поведінку

У Верховні Раді під час розгляду поправок до "мовного" законопроекту вимкнули мікрофон народному депутату Василю Німченку ("Опозиційний блок") за неетичне спілкування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так під час розгляду однієї з поправок, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький зазначив, що у сесійній залі "є багато людей, які не бажають захистити українську мову і хочуть, щоб вона була знищена".

Німченко сприйняв це висловлювання на свою адресу, заявивши, що Княжицький стверджує, що нібито в сесійній залі є люди, які "запрошують окупантів". При цьому, звертаючись до голови профільного комітету, Німченко почав вимагати від нього "контролювати базар" і пригрозив, що Княжицький за це відповідатиме.

Реагуючи на інцидент заступник Голови ВР Оксана Сироїд попросила вимкнути Німченку мікрофон і закликала депутатів поводитися етично.

"Я звертаюсь до колег народних депутатів: ви або будете етично вести дискусію, або я буду вимикати мікрофон", - сказала Сироїд.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати вже розглянули понад 83% поправок до законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Читайте також: Депутати хочуть голосувати після "мовного" за "протимінний" закон

Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні Рада ухвалила "мовний" законопроект 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.