Геращенко заявила, що Москалькова і Гризлов суперечать один одному

Відео

Заява російського омбудсмена Тетяни Москалькової про відсутність у неї мандату займатися питаннями обміну засуджених суперечать висловлюванням представника РФ у Тристоронній контактній групі у Мінську Бориса Гризлова.

Про це сказала під час круглого столу в Укрінформі у четвер перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Учора Москалькова заявила, що у неї немає мандату займатися звільненням росіян, які засуджені в Україні за важкі злочини, в обмін на українців. Це цікаво, тому що у Мінську українська сторона минулого разу 13 листів передала на Гризлова і російську делегацію з вимогою здійснити обмін, і уже цього року ми двічі передали списки 25 на 25. Ми чуємо від Гризлова весь час, що на це є мандат уповноважених - Денисової і Москалькової. Тобто у Російській Федерації одна рука не знає, що робить друга рука", - сказала вона.

Геращенко додала, що 20 березня вона спільно з представником України у Тристоронній контактній групі Євгеном Марчуком направили відповідне звернення "з усіма цитатами Москалькової на пана Гризлова".

Читайте також: Геращенко: Відновлення миру на Донбасі має відбуватися політико-дипломатичним шляхом

Вона також повідомила, що питання обміну 25 засуджених в Україні росіян на українських в'язнів Кремля буде розглядатися першим 27 березня під час зустрічі у Мінську. "Ми ще раз наполягаємо на формулі 25 на 25", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 20 березня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала судове засідання щодо керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.