ЄС і НАТО вітають закріплення у Конституції курсу України — Климпуш-Цинцадзе

Партнери України у Євросоюзі та НАТО позитивно оцінюють внесення змін до Конституції щодо закріплення стратегічного курсу держави на набуття членства у цих організаціях.

Про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала в інтерв'ю власному кореспондентові Укрінформу у Франції.

«Це сприймається і оцінюється дуже позитивно. Це є заявою про незмінність нашого курсу, рамковими засадами, через які мають ухвалюватися в Україні усі інші стратегічні рішення. Це величезне завдання», - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що відчуває великий оптимізм з боку західних партнерів щодо України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції держави.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: "У Раді Європи обговоримо план дій для України"

«Це є свідченням серйозності наших намірів. І наші партнери зацікавлені і готові включатися до спільної роботи, щоб Україна максимально швидко дійшла до відкриття перемовин про членство в ЄС і НАТО», - сказала урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого набув чинності Закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)».

Повний текст інтерв'ю читайте згодом на сайті Укрінформу.