Климпуш-Цинцадзе:

Климпуш-Цинцадзе: "У Раді Європи обговоримо план дій для України"

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе поінформує Комітет міністрів Ради Європи про позитивну динаміку виконання Плану дій РЄ для України на 2018-2021 роки.

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла в інтерв'ю власному кореспондентові Укрінформу у Страсбурзі перед засіданням Комітету в середу.

«Для нас важлива взаємодія з усіма організаціями, де Україна є членом. Саме Рада Європи – це організація, яка базується на цінностях демократії та верховенства права. Цей діалог є надзвичайно важливим для України. Тут ми можемо відстоювати спільний інтерес, який важливий для всього регіону. Водночас, на засіданні Комітету міністрів РЄ ми обговоримо прогрес виконання Плану дій РЄ для України на 2018-2021 роки. Ми також звернемо увагу на питання, які мають бути забезпечені саме з боку Ради Європи для виконання цього плану», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що План дій РЄ для України є важливим доповненням, у тому числі, й для імплементації Угоди про асоціацію держави з Євросоюзом.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе вперше їде до Ради Європи

«Ми запропонуємо наше бачення щодо пріоритизації подальших дій, аби підвищити спроможності щодо фінансування цього плану з боку наших країн-партнерів», - зауважила віце-прем'єр-міністр.

Урядовець зазначила, що динаміка наповнення бюджету Плану дій у майже 30 млн євро є позитивною, але повного обсягу внесків ще не досягнуто.

План дій РЄ для України на 2018-2021 роки є стратегічним програмним документом, який ставить за мету через співпрацю сприяти зусиллям країни, спрямованим на узгодження своїх законодавства, інституцій та практики з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права й демократії, підтримувати країну у виконанні своїх зобов'язань як держави-члена Ради Європи.

Повний текст інтерв'ю читайте згодом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-