Відомі українці створили платформу "Євроатлантичний порядок денний для України"

Відео

Відомі українці, що прийшли в політику після Революції Гідності з громадянського суспільства, з бізнесу, з медіа, ініціювали створення громадсько-політичної платформи "Євроатлантичний порядок денний для України.

Про це повідомила у Faceboоk віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе

"Ми зайшли в непростий і турбулентний період. Загрози державності, збереженню де-факто незалежності зростають щодня. Тому головним завданням усіх прогресивних сил вбачаю необхідність об'єднувати зусилля заради продовження спільної роботи над розпочатими реформами, а найголовніше - заради збереження можливості ставати сильнішими, впевненішими, успішнішими в родині, до якої належимо, - а значить, серед країн-членів НАТО та ЄС. Разом з однодумцями, що прийшли в політику після Революції Гідності з громадянського суспільства, з бізнесу, з медіа, ініціюємо створення громадсько-політичної Платформи Євроатлантичного порядку денного для України", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона констатувала, що довкола багато намагань розвернути рух країни у зворотній бік, засилля популізму та обіцянок "раю на землі".

"Але боротьба триває, і лише залучаючи усі суспільні потуги, можемо вберегти наш справжній вибір... Закликаємо усіх небайдужих, що усвідомлюють виклики і загрози, усвідомлюють відповідальність кожного за наше спільне завтра, долучатися до Платформи, активізувати свої дії і разом зберегти європейську Україну", - зазначила віце-прем'єр.

Громадсько-політична платформа «Євроатлантичний порядок денний для України» поширила відеозвернення та Маніфест, який закликає українців стати на захист євроатлантичного курсу країни, особливо в світлі агресії РФ, що не припиняється, а також – в світлі президентських і парламентських виборів, результати яких можуть розвернути країну на 180 градусів, відкинути на 6 років назад.

Читайте також: Уряд до кінця року продовжив програму стажувань молоді у владі

До платформи вже долучилися народні депутати, народна артистка України Ада Роговцева, Учасник спротиву російській агресії, Герой України Володимир Жемчугов, історик, політв’язень Кремля Ігор Козловський та інші громадські діячі.