Україна і Туреччина планують разом захищати безпеку в Чорноморському регіоні - Клімкін

Фото

Україна і Туреччина ведуть предметну розмову щодо гарантування безпеки у Чорноморському регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас була дуже добра розмова щодо безпеки у Чорноморському регіоні. Є речі, які за визначенням є чутливими, і ми будемо продовжувати їх обговорювати з нашими військовими і нашими спецслужбами. Я вважаю, що мова має йти не тільки про обмін інформацією, спільні навчання, а й про реальні дії», - сказав Клімкін.

Читайте також: На затонулому біля берегів Туреччини судні вугілля з Донбасу не було - Клімкін

Він зауважив, що про деякі речі наразі свідомо не говоритиме. Водночас Клімкін повідомив, що Туреччина планує у найближчі роки надавати спеціальну допомогу Збройним силам України.

Зустріч Павла Клімкінаім Мевлютом Чавушоглу в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Ми про це розмовляємо. Мова йде про серйозні суми, про серйозні напрямки - мова йде про десятки мільйонів доларів», - акцентував очільник МЗС України.

Він також зазначив, що військово-технічні сектори обох країн «продовжують рух до синергії між ними» і мають домовленості про спільні розробки окремих збройних систем.

Клімкін поінформував, що обговорював з турецьким колегою об’єднання зусиль з іншими країнами НАТО, але не став заглиблюватись у деталі «цієї чутливої теми».

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі 1 лютого відбулось сьоме засідання Українсько-турецької спільної групи стратегічного планування під головуванням міністрів закордонних справ двох країн.