Єльченко розповів про три кроки, які прискорять досягнення миру в Україні

Ексклюзив

Першочерговими кроками, які здатні прискорити досягнення миру в Україні, є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, продовження і посилення санкцій проти Росії, зміцнення обороноздатності України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Укрінформу висловив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Дипломат вкотре заперечив існування нібито “втоми від України”, і зазначив, що першочерговим кроком для прискорення миру є зміцнення коаліції для протистояння Росії.

“Вона (коаліція на підтримку України - ред.) вже фактично існує, але її потрібно підтримувати і зміцнювати”, - зазначив він.

Єльченко пояснив, що з першого витікає і другий необхідний крок - продовження і посилення санкцій проти Росії.

“Скільки б вони не розповідали, що Росія, мовляв, навіть краще себе почуває під режимом санкцій - це свідчить лише про те, що досі не задіяні всі ресурси, яких ще дуже багато. Це і відключення від системи SWIFT, і персональні точкові санкції, замороження рахунків… Я думаю, що якби сьогодні заморозити у пари сотень людей, які входять у верхівку Росії, їхні рахунки у США і ЄС, ми почули би абсолютно іншу розмову”, - сказав він.

Дипломат відзначив, що у сучасному, фінансово прозорому світі, кожна людина знаходиться немов під мікроскопом, а відтак дізнатися скільки у кого лежить грошей у західних банках - нескладно. Він також закликав до жорсткіших обмежень свободи пересування росіян, на яких накладають санкції.

Читайте також: Український дипломат пояснив, чому "ракетна" резолюція Росії провалилася в ООН

“У новому пакеті американських санкцій, який нині розглядається, йдеться, зокрема, про заборону рейсів “Аерофлоту” до США. Це вже конкретний крок. Ще можна посилити візовий режим. Бо легко сидіти у Москві і розповідати про провокації України, а на вихідні літати у Париж отоварюватися чи у Лондон. Коли не зможуть літати - залишаться Таганрог і Воронеж. Там теж є магазини. Спробують там скупитися”, - пояснив Єльченко.

Третім необхідним кроком для швидшого досягнення миру в Україні дипломат назвав посилення оборони України.

“Третє, вже суто наше завдання, - це зміцнення нашої обороноздатності” - зазначив він.

Повне інтерв’ю із Постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком читайте незабаром на сайті Укрінформу.